2017 is coming | Visionboard

Visionboard 2017

Photo by Kelly Sikkema

Nu ik jullie al 2 weken heb lekker lopen maken over visionboards en de technieken om doelen of gevoelens duidelijk te maken, is het vandaag tijd om mijn visionboard te laten zien. Klik voor meer informatie en de foto’s!

Ik maak al een tijdje visionboards die ik sinds 2 jaar deel op mijn blog. Ik vind het een hele fijne tool om je gevoelens of doelen voor een jaar in beeld weer te geven. Uiteraard kan ik lekker fröbelen wat natuurlijk ook een grote pre is. Hier is de 2015 versie en  dit is de versie van 2016.

Visionboard: het proces

Het duiden van mijn CDF’s (read all about it by clicking this link) en de afbeeldingen zoeken voor het visionboard heb ik een stukje laten overlappen omdat dat zo uitkwam dit jaar. Zoeken naar afbeeldingen was het eerste dat ik ging doen en daardoor had ik nog niet echt een duidelijke visie. Ik ben op de bonnefooi in mijn bewaarde tijdschriften gaan zoeken en knippen, zonder oordeel of plan. Het idee was dat ik dat later dan wel zou specificeren. De tijdschriften die ik gebruikt heb zijn degenen waar ik een abonnement op heb en die ik expres het hele jaar hiervoor bewaar, daarna gaan ze weg.

Toen ik eenmaal mijn CDF’s duidelijk had, ging het zoeken ook gestroomlijnder. Ook bleek dat de afbeeldingen die ik had uitgeknipt al heel goed in dit kader pasten. Vervolgens heb ik mijn prikbord erbij gepakt en ben ik per CDF de mooiste afbeeldingen gaan zoeken uit mijn stapel en heb ik alles vast gepint. Dit jaar werk ik voor het eerst met een prikbord en dat was wel fijn: je kan nog een beetje schuiven.

Het visionboard

Visionboard 2017

Om je nog even te helpen herinneren: mijn CDF’s zijn Nourish, Rise & Wild-Hearted. Ik vind dat deze woorden allemaal een beetje in elkaar overlopen: alsof het één een stadium na de ander is. Dit heb ik ook proberen te vangen in het bord. Dus geen strakke scheiding tussen de woorden/domeinen. Maar wel met een quote of een sterk beeld zodat je de flow ziet.

Ik ben erg blij met het resultaat en vind het ook grappig om een de progressie te zien met 2 jaar geleden: nog wilder, nog meer zen. Deze editie heeft een mooi plekje gekregen boven de kast waar ik elke ochtend mijn sokken uit vis zodat ik ‘m elke dag kan zien 🙂

Gebruik jij ook een visionboard om doelen en gevoelens in beeld uit te drukken? Hoe ziet jouw visionboard er uit? 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge