5 manieren om edelstenen te gebruiken

edelstenen

Edelstenen zijn een geweldige manier om dagelijks bewust bezig te zijn met jouw spiritualiteit. Daarnaast geven ze ook een steuntje in de rug om dingen te doen, bereiken of verzachten. Welke steen het beste bij je past, dat is iets waarvoor ik je graag doorstuur naar de kenners (een rijtje met fijne shops onder het artikel) maar hoe je ze dagelijks kan gebruiken: daar heb ik zelf ook wat tips voor!

5 tips om edelstenen dagelijks te gebruiken

Mediteren | Natuurlijk een inkoppertje, maar mediteren met een edelsteen kan je helpen tijdens je meditatie. Ik zou hier een steen kiezen waarmee je het doel van de meditatie versterkt. Ik houd altijd de steen in mijn handen en mijn handen leg ik in mijn schoot. Meestal houd ik de steen vast met links (de hand die staat voor ontvangen), maar je kan ook twee punten vasthouden (rechterhand punt omlaag, linkerhand punt omlaag). Soms houd ik de steen tegen mijn hart aan, omdat dat fijn voelt ;).

Sieraden | Sieraden zijn een mooie en makkelijke manier om prachtige edelstenen te dragen en de energie met je mee te nemen. Er is heel veel keuze in wat voor sieraden je graag draagt: kettingen, ringen, armbanden, kroontjes, haarspelden etc. Ik heb altijd een ring met een maansteen om omdat ik dat een hele mooie ring vind en de energie is fijn. Kettingen draag ik ook graag.

Zakjes met steentjes in tassen, jassen of broekzakken | Soms heb je prachtige stenen die je niet in een sieraad kan verwerken maar wel mee wilt nemen. Het veiligste is een zakje maken of gebruiken om ze in te doen. Je zou het zelfs nog wat uitgebreider kunnen doen door zelfs een klein kruidenbuideltje er bij te doen en op die manier een amulet of een krachtbuidel te maken met een specifiek doel. Persoonlijk heb ik een zakje met een combinatie van grondende en ‘lieve’ (bergkristal, rozenkwarts) stenen. Deze zit altijd in mijn tas. Een flesje heb ik nog op mijn bureau staan.

Sacred space | In mijn kamer heb ik een paar plekjes met groepjes edelstenen staan: een klein beetje sacred space. Je kan die plekjes afstemmen op de energie die je daar wilt hebben. Zo heb ik bovenop de ladekast waar mijn ondergoed in ligt edelstenen liggen die over blijdschap en positiviteit gaan. Naast mijn bed staan stenen die helpen met slapen en rust. Zoek een plekje uit waar je dagelijks langsloopt zodat je door de stenen herinnerd wordt aan jouw intentie.

Douchen, wassen of alles met water | Wanneer je edelstenen in je bezit hebt die tegen water kunnen (o.a. Amethist, Rozenkwarts, Bergkristal) zou je ze mee kunnen nemen in je persoonlijke verzorging. Je zou ze in een bad kunnen leggen (samen met etherische oliën, verse bloemen: een feestje!) of er een kristalwater van maken. Het maanwater wat ik maakte voor de Heidense Mystiek cursus gebruik ik nu wanneer ik ’s ochtends opsta om mijn handen te wassen.

Fijne webshops

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge