Boeken die ik NIET uit heb gelezen

boeken niet uitgelezen

Photo by Beatriz Pérez

Iedereen kent het wel: je koopt een boek, het gaat op de plank en je begint er niet aan. Wanneer je het maanden later wel oppakt lees je een hoofdstuk en leg je het weer weg. Dat kan zijn omdat er geen flow in het lezen zit, of omdat het boek je niet pakt. Natuurlijk betekend het niet dat het boek slecht is, het past gewoon niet. In dit artikel dus een aantal boeken die ik NIET heb uitgelezen.

niet uitgelezen

Let it out – Katie DaleboutDit boek gaat over het dagboekschrijven. Er staan veel oefeningen in en je kan de volgorde van het boek aanhouden, of het ergens openslaan en dan aan de slag gaan met dat gedeelte. Katie heeft haar leven omgegooid door het schrijven in dagboeken en promoot hier hoe het jou kan helpen om blokkades op te lossen in jouw leven. Toen ik het kocht vond ik dat het boek veel potentie had (anders kocht ik het niet) maar ik merkte dat ik toch vond dat er teveel open deuren waren. De oefeningen die ze beschrijft zijn handig, maar het was niets dat ik niet wist of wat ik echt heb toegepast.

niet uitgelezen2

Women who run with the wolves – Clarissa Pinkola Estés | Clarissa verteld in dit boek over de ‘wilde vrouw’ aan de hand van folklore en sprookjes over de hele wereld. Ze schrijft over archetypes die je kan herkennen, die je tegenkomt en wat ze je willen vertellen. Het is vooral een boek tegen het patriarchaat (een tikkeltje feministisch dus) en vóór de vrouwelijke psyche. Ik vond het boek heel moeilijk om door te komen. De taal is lastig, er wordt veel herhaald en het is wollig geschreven. De sprookjes en de folklore vond ik het leukste en daar last ik snel doorheen. De uitleg, echter, was een ander verhaal en dat voelde aan als drijfzand.

niet uitgelezen3

De 7 geheimen van de schildpad – Aloscha SchwarzDit boekje gaat over wat de schildpad je kan leren. Aan de hand van verhalen en de kenmerken van het diertje leer je over rust, nadenken en algehele langzaamheid. Ik heb het boekje nooit uitgelezen omdat ik na een tijdje er geen interesse meer in had. Het was niet lastig te lezen, het was niet te makkelijk: het boeide niet meer. Misschien heb ik onbewust toch wel wat aan de lessen gehad (hello slow living rubriek), maar het echt uitlezen is niet gelukt.

niet uitgelezen4Rise Sister Rise – Rebecca Campbell Oei, hele onpopulaire denk ik… Rise Sister Rise is een boek over de rijzende vrouwelijke kracht (doet een beetje denken aan Women who run with the wolves) en is niet tegen het patriarchaat maar pleit toch voor meer vrouwelijkheid. Ik heb het niet uit kunnen lezen omdat het boek mij ook niet meer boeide. De waarheden en inzichten die er in staan zijn geweldig, maar het is telkens hetzelfde op een andere manier verwoord. Ik was bijna aan het einde maar kwam toch op een punt dat er een boeiender boek voorbij kwam. Ik wil dit boek wel gaan uitlezen, maar ik merk dat nu niet de tijd is. Tot nu toe dus niet uitgelezen.

Welke boeken heb jij niet uitgelezen?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge