Boekreview | Een leven na jou

Yoyo moyes Een leven na jou

Nadat ik het eerste boek van deze tot nu toe tweeluik, kon ik het tweede boek (Een leven na jou) natuurlijk niet laten liggen. Ik heb er even mee gewacht zodat ik het kon lenen bij de bibliotheek. Na het lezen van dit boek heb ik wel een andere mening gekregen over deze tweeluik..

Ontdekking: Eigenlijk nadat ik het eerste boek had gelezen en ik hoorde dat er een vervolg was!

Onderwerp:  Dit gaat over het leven van Lou na Will: hoe leeft zij haar leven na zijn dood? Het boek behandelt alle struggles over verlies en over je leven oprapen na een ingrijpende gebeurtenis (Lou krijgt een ongeluk). Het is een beetje te vergelijken met Eat Pray Love maar dan minder glamorous en met wat minder diepe inzichten en een minder inspirerende omgeving. Dit maakt natuurlijk niet uit maar ik was niet gek op het boek. De moeilijkheden met de dochter van Will vond ik na een tijdje irriteren en ook de lamlendigheid van Lou vond ik niets. Ik denk dat dat vooral te maken heeft met het verschil in karakters tussen mijzelf en Lou.

Lachen:  Soms, minder hilarisch dan de vorige.
Huilen: Neuh
Irritaties: Veel, Lou is lamlendig en laat kansen liggen. Ik wil niet zeggen dat ik zo verschrikkelijk avontuurlijk ben, maar ik mag toch hopen dat ik niet zo ben als deze Lou…
Aanrader: Ehm, als je het eerste boek hebt gelezen en nieuwsgierig bent dan zou ik Een leven na jou wel lezen, maar het is lang niet zo diep en mooi als Voor Jou. Ik weet het dus niet echt. Aan het einde lijkt het er op dat er nog een deel 3 gaat komen, en ik hoop dat die er ook komt en dan beter is.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge