Book review | Witch. Unleashed. Untamed. Unapologetic.

witch-lisa-lister

Witch van Lisa lister is een boek waarvan je denkt ‘die moet ik hebben’. Nu denk ik dat redelijk vaak en heb ik ook een behoorlijke collectie. Maar toen ik deze binnen kreeg, had het iets dat andere boeken niet hebben. Ten eerste is de vormgeving prachtig, maar ook de tekst zette een knopje om.

Over Witch. Unleashed. Untamed. Unapologetic.

Een heks is een healer, een wijze vrouw. Eeuwen heeft het woord HEKS een negatieve lading gehad en Lisa neemt dat in dit boek terug. Ze leert je wat een heks zijn inhoudt, dat er veel verschillende manieren zijn maar dat het vooral gaat over je vrouwelijke kracht omarmen. Alle vrouwen zijn namelijk een heks, alleen niet bij iedereen staat eht aan of toont het op dezelfde manier.

Lisa leert je de verschillende stromingen, het jaarwiel, hoe je je kracht terugneemt, aan alles te twijfelen en vooral zelf op onderzoek uit te gaan. Ook staan er rituelen, spreuken en andere zaken in die je als leidraad kan gebruiken.

Over Lisa Lister

Lisa is de oprichtster van The Sassy She, een platform dat zicht richt op menstruatie, je kracht terugnemen als vrouw en all things feminine. Ze heeft veel boeken geschreven over dit onderwerp (check ook zeker even Code RedLove your Lady landscape). Ze heeft zich toegelegd op vrouwen leren hoe ze met hun cycli kunnen leven en meer in sync met hun lichaam kunnen zijn. Ze is grappig, sassy en volledig vrouwelijk: licht én donker!

 

Mijn mening

Waar begin ik? Dit boek is geweldig! Natuurlijk zaten er delen in waarvan ik dacht ‘been there, done that’  of delen die niet bij mij paste. Maar het beste was dat Lisa vaak herhaald dat het ook niet hoeft. Dit is haar visie, het is tof dat je die leest maar je hoeft er niets mee te doen. Twijfel aan alles en onderzoek. Ik vind het mooi dat je een kijkje krijgt in de wat traditionelere hekserij zonder dat het te woo-woo voelt (of ik ben daar al aan gewend). Ze put uit haar jarenlange ervaring en familiegeschiedenis.

Ook het stukje feminisme wat er in voor komt vind ik mooi. Ze zegt dat ze tegen de patriarchie is maar geeft ook aan dat mannen daar ook onder lijden en dat het om de mannelijke structuren en manier van leven gaat dan dat ze tegen mannen is. Een geluid dat ik steeds meer hoor. Een soort nieuw feminisme. Ze schrijft over jouw kracht terug nemen. Over het woord HEKS terugnemen en af te rekenen met het beeld in sprookjes of uit de geschiedenis. Dat kan ook, maar 9 van de 10 heksen zijn niet zo.

Aanrader.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge