Dit was Augustus (ook in sport)

dit was augustus

Alweer een maand voorbij! Ik ga morgen lekker op vakantie naar Griekenland voor twee weekjes (eindelijk) en daar met mijn vriend rondrijden en gave dingen bezoeken. Augustus was een leuke maand: veel gedaan, ik merk dat ik meer energie heb en ik ben begonnen met sporten. 

Sporten in Augustus

dit was augustus1

Je hebt in dit artikel al kunnen lezen over mijn intenties voor het sporten: streng maar rechtvaardig en ook lief naar mezelf zijn. Voordat ik het publiceerde had ik al 2 sportsessies er op zitten. En die voelde ik wel!

Het begon met een filmpje van FitnessBlender thuis. Kelli en Daniel hebben heeeeel veel gratis filmpjes variërend van 5 minuten opwarmen tot een uur durende ‘1000 cal.’ workouts. Gewichtheffen, cardio of yoga: je kan bij ze terecht. Vroeger was ik al erg fan van ze en dat heb ik nu weer opgepakt om een specifiek lichaamsdeel te trainen.

Ook ga ik naar de sportschool waar ik een circuittraining in tabata stijl doe en in mijn ogen lijkt het een beetje op crossfit. De eerste keer stond ik letterlijk met tranen in mijn ogen en was ik dolblij dat ik na 45 minuten klaar was. Hier pak je het hele lichaam mee dus vandaar dat ik me thuis op iets focus. De oefeningen zijn vooral gericht op bewegingen die je in het dagelijks leven ook maakt: trekken, duwen & tillen. Alleen dan met gewichten. En wat pittiger.

En dat was het. Toen werd ik ziek… en moest ik inpakken voor 2 weken vakantie. Gelukkig hebben we een redelijk actieve vakantie gepland, dus dat maak ik wel goed (zwemmen in zee, anyone).

Oh, en zoals je op de foto hierboven kan zien: de sportschoenen die ik had gekocht hadden 1 schoen in maat 40 en de ander in 42… Die moest ik dus even gaan ruilen.

Omdat het toch een beetje een weightloss ding is, en ik foto’s nog een eng vind, wil ik hier mijn centimeters en gewicht delen. Ik heb met mezelf afgesproken om maar eens in de maand te wegen en te meten, want anders ben ik daar te veel op gefocust. Als ik me beter in mijn lijf voel, komen er ook foto’s bij 🙂

Gewicht 90kg
Omvang borst  oner 90cm, boven 105cm
Omvang taille  88cm
Omvang buik  110cm
Omvang bovenbenen  68cm

Mindset

Mezelf niet voorbij rennen gaat soms nog wat moeilijk in de sportschool doordat er een trainer naast je staat en er een groepje is waarbij ik wil laten zien dat ik niet verschrikkelijk out of shape ben. Dus ik ging iets te ver (misselijk zijn is nooit goed) en ik merk dat beter ademen tijdens het sporten veel goeds doet. Dat volhouden is alleen nog een uitdaging, maar het gaat telkens beter.

Ook merkte ik dat ik nogal negatief sprak over sporten en gezonder eten. Een beetje in de trant van ‘yep, helaas moet ik op dieet my life sucks‘. Dat probeer ik nu te veranderen in ‘Ik ga beter voor mezelf zorgen en dat is cool’. Erg confronterend maar wel belangrijk.

Al het andere in Augustus

Mijn ouders waren 2 weken op vakantie en ik was de oppas van het huis en de kat (die eigenlijk van mij is…). Dat betekende dus dat mijn vriend naar mij toe kwam in de weekenden en we konden leuke dingen in de regio doen. We zijn met de stoomtrein en de boot naar het Zuiderzeemuseum geweest en hebben de kermis onveilig gemaakt.

Ik moet echt meer foto’s maken….

Afgelopen weekend ben ik uiteindelijk niet naar het Spiriosa festival gegaan omdat ik in eerste instantie besloot even rustig aan te doen en ik werd ook flink ziek.  Het was even moeilijk om dit voor mezelf toe te geven, vooral ook omdat de organisatie zo lief was een perskaart te regelen, maar aan jezelf denken betekend dat je grenzen moet stellen.

Pil update

Ik ben nu ongeveer anderhalve maand van de pil af (1 hele cyclus en bij de 2e op de helft) en ik kan zeggen dat ik al een beetje verschil merk. Ik heb meer energie: geen bergen maar toch wel beduidend meer. Mijn haar valt iets minder uit en ik heb het idee dat het filter dat over me heen lag minder is. Ik voel dingen wat intenser, heb meer een mening, treed meer naar buiten. Dat soort dingen. Uiteraard waren dit al processen die ik zelf al had gestart, maar zonder de pil is het wat sneller gegaan.

Oh, en ik kreeg mijn menstruatie precies op het moment dat ik het zou krijgen wanneer ik nog aan de pil was. Ik verloor wel meer bloed (66ml op de zwaarste dagen) maar de pijn was niet verschrikkelijk – dankzij Dragon Time van Young Living – en na 5 dagen was ik ook weer klaar. Ben heel benieuwd of het zo regelmatig blijft.

Hoe was jouw augustus?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge