Mijn favoriete podcasts

podcast1head

Photo by: A!lvaro Serrano

Ik heb al een tijdje de app Pocket Casts en daarmee kan ik met mijn Android telefoon fijne podcasts luisteren zonder moeilijk te doen. Hiermee maak ik de reis van en naar werk een stuk leuker en inspirerender! In dit artikel mijn favoriete podcasts van dit moment.

Mijn favoriete podcasts

podcast2

The Priestess Podcast – Julie Parker | Julie Parker is geweldig! In deze podcast interviewt Julie vrouwen over the Divine Feminine, vrouwelijke spiritualiteit en de godinnencultuur. De afleveringen zijn in het Engels, duren een halfuurtje en ik ben gek op de ‘divine inspiration round‘ waarin er aan de gast gevraagd wordt hoe zij dagelijks spiritueel zijn, hun favoriete godin etc. Een favoriete aflevering vind ik lastig maar ik denk dat die met Emma Mildon toch wel de leukste was. Hier is haar website en in de app kan je zoeken op de naam van de podcast.

podcast1

Wild Playground – Lola Medicine Keeper | Door de naam werd ik een beetje afgeschrokken maar Lola is heel erg leuk! Zij is sjamaan en haar podcasts gaan hier dus over, daarnaast neemt ze ook haar eigen leven en ervaringen onder de loep. Rituelen, verhalen, sjamanistische tools en meer. Lola verteld heel eerlijk en haar tips zijn erg geruststellend. Ook dit is in het Engels en haar afleveringen duren gemiddeld ongeveer 45 minuten. De website vind je hier.

podcast3

An Abundant Life – Dr. Ezzie Spencer | Dit is de Dr. Ezzie Spencer van Lunar Abundance! Zij is voor haar eerste boek dat net uit is (op het moment alleen in Australië maar ze hebben een internationale uitgever gevonden, yay!) een podcast begonnen. Er staan nog niet veel afleveringen op maar ze zijn erg leuk. Haar stem is even wennen maar ze is ontzettend enthousiast en maakt de Maan en de Maanfases heel toegankelijk. De afleveringen zijn maximaal een halfuurtje. De website voor de podcast staat samen met haar blog op Lunar Abundance.

podcast4

Untame Your Wild Soul Radio – Elizabeth DiAlto | Hoe word je wild en wat is een wilde levensstijl? Dat is waar deze podcast over gaat. Uit je hoofd en in je lichaam komen. Zelfliefde, body positivity en meer! Zoals je al uit de titel kan opmaken is deze podcast ook in het Engels en de afleveringen duren gemiddeld een uur.  Mijn favoriete aflevering is Hustle en Flow  van 27 april over het balanceren van vrouwelijk en mannelijke energie. De website vind je hier.

podcast5

The Self Help Hipster Podcast – Andrew & Lianne | Deze heb ik al eens in Link Love genoemd en is iets minder op spiritualiteit gericht dan de bovenstaande. Ze bespreken elke keer een zelfhulpboek, tools die ze hebben uitgeprobeerd en meer. De aflevering over The Universe Has Your Back vond ik tot nu toe de leukste. Andrew en Lianne zijn heel leuk, open en gezellig. Alle afleveringen zijn in het Engels en duren ongeveer een uur. De website waar je de episodes en show notes kan vinden, is deze.

Magic Lessons – Elizabeth Gilbert | Yay, een podcast van mijn grote voorbeeld! Naar aanleiding van het boek Big Magic is ze deze podcast begonnen die inmiddels zijn tweede seizoen heeft gehad. In het eerste seizoen interviewt ze voorbeelden over hun creativiteit en geeft ze zelf tips voor een creatief leven. Het tweede seizoen staat in het teken van volgers helpen. Creatieve fans die een steuntje in de rug nodig hebben van een professional in hun vakgebied en goede raad van Liz. Alle afleveringen kan je ook via deze link vinden.

Luister jij veel podcasts en wat zijn jouw aanraders?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge