Halfjaarlijkse review

halfjaarlijkse-review

Photo by Sai Kiran Anagani

Gisteren was het 1 juni en sinds een paar jaar gebruik ik de tijd rond deze datum als een soort check-up. Hoe is mijn afgelopen halfjaar gegaan? Heb ik me gehouden aan wat ik als doel stelde, wat heb ik geleerd en hoe was het überhaupt? Persoonlijk vind ik het prettig om een soort check te hebben ergens in het jaar. Het maakt dingen behapbaar en ook leuk, als je van plannen houd.

Terugblik: de Core Desired Feelings

Zoals je misschien wel weet, denk ik aan het einde van elk jaar na over een paar kernwoorden waar ik me op wil richten. Daar komt een hele lijst uit en uiteindelijk zijn er 2 of 3 die het worden en alle anderen bevatten. Als je er meer over wilt weten, dan kan je dit artikel even lezen voor de low down voor dit jaar.

Rise | Dit ging over energiek zijn, uit mijn comfortzone komen, inspiratie en alles out there. Ik kan je zeggen: daar ben ik hard mee bezig! Even heel eerlijk: ik vind ruimte innemen en zeggen dat ik goed genoeg ben heel erg lastig. Ik ben iemand die uiterlijk best meegaand is maar niet durf te laten zien wat ik echt vind. Dat levert natuurlijk lastige situaties op en dat wilde ik aanpakken dit jaar. Meer mijzelf laten zien. Ongefilterd en rauw. En dat gaat best goed. Ik ben hier veel echter en eerlijker geworden, ik draag in mijn dagelijkse leven bijna geen masker meer. En ik durfde zo waar afgelopen zaterdag te dansen in de woonkamer terwijl mijn vriend aanwezig was. Ik vond het nog vervelend dat hij keek, dus danste ik met mijn rug naar hem toe. Baby steps

Ik vond het wel echt super fijn en ben me toch een partij trots. Verder laat ik mezelf meer zien en durf ik nu te zeggen ‘ja, ik weet dingen. Ervaring is ook kennis en dat heb ik genoeg.’ Ervaring meet je niet in jaren of gelezen boeken of opleidingen.

Nourish | Meer voor mezelf zorgen. Pas op de plaats maken. Dat kan nog wel iets beter. Net zoals Rise blijft het een proces maar het is een fijne focus. Eentje die heel decadent voelt. Alsof ik me aanstel ook wel een beetje. Er zit dus nog wel wat stigma om heen voor mij, maar minder dan eerst. Ik gok dat deze een boost gaat krijgen zodra ik een eigen plekje heb: dan kan ik meer in mijn kracht staan en ben ik een stuk onafhankelijker. Dat doet altijd wonderen voor mij. Voorbeelden zijn massages, meer op tijd naar bed, niet boos zijn als ik een dag lekker niets doe, kwaliteit i.p.v. kwantiteit.

Wild-Hearted | Degene die ik nog wel het moeilijkste vind. Want hoe maak je je leven nu wilder? Nou, daar ga ik een boek over lezen binnenkort. Maar tot nu toe zit het bij mij vooral in authentiek zijn. Geen/minder een masker. Maar ook meer naar buiten. Dat laatste kan en wil ik meer maar de balans is nog lastig. Ook weer de ruimte innemen en mijn eigen wildheid opzoeken. Minder filters. Ik denk er ook sterk aan om mijn anticonceptie anders aan te pakken, al ben ik daar nog niet helemaal over uit. Vandaag in Zweden krijgt de wildheid natuurlijk een nieuwe dimensie en daar ben ik heel benieuwd naar.

Andere lessen

Toen ik deze kop tikte was ik een stuk zekerder over wat ik hier zou gaan neerzetten. Dat dat nog niet in de recap hierboven was gevangen. Nu twijfel ik daar een beetje over…

Ik denk dat ruimte innemen wel het grootste thema is geweest de afgelopen 6 maanden. Mezelf meer laten horen en zien. Dat is heel leuk (yay, schrijver voor De Online School, life coach opleiding en meer), maar ook wel eng. Mensen kennen mij zo niet en dat leidt soms tot interessante situaties. Ook ik moet natuurlijk leren in hoeverre ik een filter gebruik en hoe ik die dan afstel. Filters heb je in de wereld gewoon nodig, maar het betekend niet dat je jezelf voorbij hoeft te gaan. 2 uitersten in het spectrum. Dus de afstel werkzaamheden zijn nog in volle gan (en ik denk dat het mijn hele leven wel zo blijft).

Hoe was jouw afgelopen halfjaar en wat heb je geleerd? Hoe gaat het met je?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge