Illustration | Watercolour Galaxies

illustration-galaxy

Afgelopen weekend heb ik mijn creatieve hoedje weer eens opgezet en ik ben heel het weekend druk geweest met galaxies schilderen. Het is nog best een lastig klusje, maar onwijs leuk om te doen. Kijk mee naar mijn shitty eerste versies.

Watercolour Galaxies

Als eerste: dit is heel gaaf, intuïtief maar vereist een berg geduld. In het kader van mijn CDF’s heb ik mijn waterverf weer eens afgestoft en ben aan de slag gegaan. Eigenlijk wilde ik dit al maanden doen maar kwam het er niet van. Hierboven zie je het geweldige resultaat na een weekend klooien. Hieronder het proces.

Wat ik geleerd heb is dat geduld een schone zaak is. Ook ben ik de rust gaan waarderen die schilderen brengt. Je schildert iets, laat het drogen, schildert weer een laagje en zo gaat dat even door. Hierdoor ben je er wel de hele dag mee bezig maar op een afstandelijke manier. Niet gefixeerd. Ik ben niet begonnen met een vast plan en dat zorgde er voor dat toen ik de witte spetters ging toevoegen opeens dacht ‘wow, ik heb een galaxy gemaakt en het is niet eens echt lelijk’.

Ook was mijn lief helemaal enthousiast en dacht mee over bepaalde elementen. De witte acrylverf heb ik zelfs van hem geleend want met waterverf lukt dat niet (zie poging 2 hieronder). Daarnaast begon hij direct te bedenken of hij ook nog verfprojectjes had liggen zodat we samen konden verven. Bracht ons meteen dichter bij elkaar 🙂

Er zijn nog genoeg verbeteringen en ik wil zeker kijken of ik het in die ronde vorm kan gaan schilderen, maar voor nu ben ik een blij ei. Ik heb gewoon wat gemaakt en het is mooi. Dus.

illustration-galaxy-process

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge