Laten gaan

2bd2caf60badbbe313e7235309716ddb

Dat bloggen leuk is om te doen, zullen veel (zo niet alle) bloggers met mij eens zijn. Dat blogs tof zijn om te lezen is ook iets waar je niet om heen kunt. Echter, wat deel je op een blog? Het kan bijna niet zo zijn dat je onpersoonlijk blogt, die blogs zijn gewoon niet fijn om te lezen en hoe professioneel ook: er mist iets. Dus wat is een goede balans?

Wat delen?

Voor mij is dat best moeilijk want mijn blog staat de laatste tijd erg in het teken van mijn spiritualiteit en dat is toch best persoonlijk allemaal. Er zijn ook dingen die ik niet wil vertellen omdat dat nu nog niet slim is. Maar ook dingen die ik niet durf te vertellen omdat ze misschien te zweverig kunnen zijn. Want ik kan wel vertellen wat ik tijdens een meditatie bedacht of zag: aan sommigen is dat niet besteed. Anderzijds kun je zeggen dat die mensen dan niet lezen, en dat is waar, maar de overachiever in mij wil het toch voor iedereen goed doen.

En met deze spirituele inslag komt dan: waar blog je dan over? Dat is iets wat ik ook moeilijk vind. Want ik wil diepgang, maar niet te zweverig. Ik wil alles vertellen wat ik bedenk maar soms is dat niet handig. Ik wil alles tegelijk maar ook niet te veel.

Zelf verzonnen regels

Soms denk ik, nee weet ik, dat ik het mijzelf te moeilijk maak en zelf beperkingen verzin. Zo ook met bloggen (en yoga en meditatie). Ik vind het moeilijk om een schema aan te houden en dan super gedisciplineerd aan de slag te gaan. Ik weet dat ik dat niet kan maar vervolgens ben ik wel boos over het feit dat ik zo weinig blog, voor mijn gevoel te weinig mediteer en te weinig aan yoga doe. Maar die schema’s en de discipline… Ik kan niet om 04:00 uit mijn bed stappen om te mediteren wetende dat ik een hele dag moet werken. Dan kan ik wel op een ander tijdstip aan de slag gaan, maar toch voelt het als falen, terwijl het dat niet is. Ik heb bepaalde ideeën van dingen in mijn hoofd en daar van af wijken is moeilijk: het is te diep ingesleten. En nieuwe gewoontes kweken is niet mijn sterkste kant. Hebben jullie daar tips voor (behalve dat ik moet door bikkelen)?

Laten gaan

Eigenlijk moet ik in alles een stuk relaxter worden en gewoon lekker bloggen over wat ik wil: al is het maar een inspiratie quote van de Happinez scheurkalender, mijn yoga lessen en workshops. Me vervolgens niet druk maken over de hoeveelheid woorden, de tijd wanneer het online komt en hoeveel dagen er tussen post zitten: fuck de regels! Kortom alles lekker laten gaan (jup hier is de link met mijn afbeelding, ook zo’n zelf verzonnen regel). Uiteindelijk leer ik het wel, voordat ik bejaard ben, of juist als ik bejaard ben. Of misschien helemaal nooit, en dan is het ook goed.

Ondanks dat ik dit nu nog om 23:49 heel dapper tik terwijl ik weet dat ik uit de avonddienst kom en morgen de dagdienst in ga (aka het is een beetje dom dat ik dit nu nog doe), ‘moet’ ik natuurlijk wel daad bij het woord voegen.

Bij deze beloof ik dus plechtig alle blogregels aan mijn laars te lappen, zweverig, onzinning, persoonlijk, privé, zinnig en diep te bloggen wanneer ik dat wil.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge