Hoe vind je je roeping

roeping vinden

Ok, dit is wel een hele heftige titel I know. Dit stukje komt vooral tot stand dankzij de onstuimige manen die we de afgelopen maand hebben gehad. Hierdoor merkte ik dat ik flink met mijn neus op de feiten werd gedrukt en echt een doel in het leven moest hebben. Ondanks dat ik een groot voorstander ben van het feit dat geen doel hebben ook goed is, had ik deze keer richting nodig. Iets groter dan mezelf waar ik aan kon werken en waardoor ik nieuwe dingen zou leren. Mijn comfortzone uit komen.

Werk, carrière, roeping

Je hebt werk: iets dat je van 9 tot 5 doet voor een salaris. Een carrière is een traject binnen je werk met promoties en motivatie door een hoger salaris. Een roeping, echter, is iets dat je doet omdat je niet anders kan. Promoties maken niet uit bij een roeping. Geld ook niet.

In de ideale situatie jouw roeping ook je werk en carrière. Of in ieder geval een opstapje naar jouw roeping. Zelf heb ik het geluk dat ik werk heb, een eerste stap in een carrière heb kunnen nemen en dat het ook nog eens iets is waar ik vaardigheden voor mijn roeping in leer. Hoop ik dan.

Mijn zoektocht

Persoonlijk ben ik al een paar jaar opzoek naar mijn levensdoel. In de laatste maanden is het een stuk concreter geworden (sowieso ben ik in een flow) en dankzij tips uit de boeken die ik lees wordt alles een beetje duidelijk. Ik vind het heel eng wat ik nu ga doen, maar ik geloof er in dat wanneer je je doelen/missie (wow, heel hoog hippie-gehalte) deelt het ook echt wordt.

Ik wil ‘iets’ gaan doen met het coachen van mensen. Deels door persoonlijke trajecten waarin ik mensen op allerlei gebieden in het leven help, maar ook door bloggen. Daarvoor heb ik bedacht wat ik in mijn ogen nodig zou hebben. Uiteraard een opleiding tot coach, maar ook yoga teacher lijkt me heel handig, net zoals Reiki en crystal healing. Dat ik levenschoach combineer met spiritualiteit/religie: zingeving dus. Maar dan wel praktisch en vaak ook totaal niet zweverig. De deelstappen weet ik nog niet helemaal, en hoe lang ik er over ga doen ook niet. Maar ik heb een einddoel en geen haast. Ik denk ook dat wanneer je coach wil worden, een langer traject ook wenselijk kan zijn omdat je veel ervaring op doet.

Ondertussen kan ik op mijn werk oefenen want nu coach ik natuurlijk ook al mensen, maar meer op het werkvlak. Ik wil in het traject voor het aankopen van de software licentie zitten. Dat ik hen vraag wat hun dromen en wensen zijn en we een plan bedenken. Als je er over nadenkt ga ik steeds een stapje terug in het proces. Eerst leverde ik support, nu help ik ze met het opzetten en dan ooit geef ik het zetje voor het besluit.

Hoe vind je je roeping?

Vaardigheden leren | Ga alles doen wat je leuk vind. Misschien heeft het nu nog geen connectie met elkaar, maar die kan je later gaan zien. Wanneer je hier mee bezig bent, is het dan ook slim om aan te geven wat je per cursus of workshop leuk en niet leuk vind. Uiteindelijk zit er een patroon in waar je wat van kan leren.

Ga bij jezelf na wat je al doet, natuurlijk | Wat doe jij uit jezelf? Om te ontspannen? Zit daar ook een passie achter? Bij mij is dat schrijven en coachen (ik ben niet de vriendin waarbij je komt om uit te huilen, ik ben degene die in jouw gat springt en jou op mijn rug naar boven neemt). Misschien kan je met jeugdvrienden of je moeder praten om te zien wat je vroeger graag deed.

Kijk ook naar je huidige werk | Wat vind je er leuk aan, wat niet? Waar leer je van en wat zijn in jouw ogen handige vaardigheden? Ookal heb je een baan waar je niet gelukkig van wordt, je kan er wel clues uit halen waar je wel gelukkig van word. Of waar je waarde aan hecht.

Leer luisteren naar je intuïtie | Schrijf op wat je wilt. Je intuïtie weet dat. Schrijf alles op wat je wilt. Het liefste op post-its en die plak je door het hele huis. In het begin kunnen het kleine dingen zijn zoals een ijsje. Maar zodra je intuïtie sterker wordt, zullen er ook grotere dingen tevoorschijn komen. Kijk naar parallellen.

Handige hulpjes

 

Heb jij al een beetje een idee wat jouw doel in het leven is? Jouw calling?

 

Volg:

4 Reacties

 1. 1 maart 2017 / 20:45

  Wat een mooi artikel, en zo fijn om te lezen dat jij in ieder geval een richting hebt gevonden! Ik heb me de laatste tijd ook veel beziggehouden met dit onderwerp maar vind het erg lastig om te bepalen. Er zijn twee dingen in het leven die ik SUPERRRleuk vind, namelijk 1) social media en alles wat met online te maken heeft en 2) zingen, acteren, dansen, dat soort dingen. Die twee dingen zijn in mijn ogen nog niet echt te combineren, haha. Dus ik heb me nu op de 1e gefocust omdat dat nu even makkelijker is, maar het kan zomaar zijn dat ik over 5 jaar besluit om het andere te doen. Zou dat eigenlijk zo graag nu al willen weten!

  • Mywindingpath.com
   2 maart 2017 / 09:12

   Ik herken dat wel: die drang om te willen weten wat je wil en wat je gaat doen. Misschien maak je straks wel de combinatie door een dansschool op te zetten en met al je kennis van Social Media en online marketing loopt het misschien wel heel goed straks! Wat je zou kunnen doen, voor nu, is het boek ‘Big Magic’ van Elizabeth Gilbert lezen. Dat gaat over creatief leven en heeft mij best goed geholpen 🙂

 2. 2 maart 2017 / 08:23

  Wat een goede blogpost! Mama zijn is iets waarvan ik altijd al heb gedroomd. Ik twijfel de laatste tijd enorm wat nu mijn droombaan is. Waarvoor ik heb geleerd vind ik heel leuk, maar zie ik mijzelf niet de rest van mijn leven doen.
  Lief

  • Mywindingpath.com
   2 maart 2017 / 09:27

   Dank je wel! Ik heb ooit geschiedenis gestudeerd en nu werk ik in IT dus het kan raar lopen 😉 Ik denk ook dat je je niet te erg moet vastpinnen of het feit dat een baan voor altijd is. Ja, het is de standaard, en ja het bied zekerheid. Maar het hoeft niet. Je kan ook meerdere passies achterna en daar professioneel mee aan de slag gaan. Als de norm niet voor je werkt, hoef je er niet aan mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge