Meebewegen met de seizoenen

natuurcyclus

Op Facebook hebben jullie waarschijnlijk bij talloze pagina’s informatie en vooral informatie over de Herfst Equinox voorbij zien komen. Dit is het moment in het jaarwiel waar je de balans opmaakt, gaat oogsten en bedenkt wat je als zaaigoed voor volgend jaar wil houden. Maar, wat nu wanneer je dat ritme niet helemaal volgt? Dat je voelt dat jouw ritme anders loopt?

Natuurcyclus

Allereerst dit super gave artikel van Kimberley over precies hetzelfde onderwerp. Net zoals zij zit ik vol ideeën, plannen en inspiratie en ben ik nog lang niet klaar om de balans op te gaan maken. Ik word juist gevraagd om meer naar voren te treden in een periode waar anderen de rust opzoeken. Niet dat ik de hele zomer op mijn gat heb gezeten (al is het hier wat stil geweest). Maar mijn ritme loop toch wel duidelijk anders.

Dat bedacht ik me ook toen ik het boek Into the Woods van Inner Hue las. Dat gaat over de natuurcycli en wat je er allemaal mee kan doen, maar ook dat jouw innerlijke cyclus niet overeen hoeft te komen met wat er in de natuur gebeurd. Of dat je op verschillende levensgebieden verschillende cycli hebt. En daar kan ik me wel heel erg in vinden. Ik zie het jaarwiel meer als het grote plaatje en mijn innerlijke wereld als iets dat daarvan losstaat. Of niet, want dat kan ook nog eens gebeuren. Dat het wel in sync loopt.

Eigen cyclus

Op dit moment zit ik dus vol inspiratie en werk ik hard aan een aantal zaken (daarover later meer), maar het voelt alsof dat pas echt allemaal tot bloei kan komen wanneer ik in mijn eigen huisje zit. Dat is nog maar 2 tot misschien 3 weekjes. Dan heb ik eindelijk een eigen plekje en kan ik al die coole dingen gaan doen die ik al tijden wil doen.

Dat huisje staat voor mij voor vrijheid. Een vrij plekje waar ik kan creëren zonder anderen tot last te zijn (ik denk nogal snel dat ik dat ben namelijk). Ook kan ik vrouwencirkels gaan organiseren en wordt het een magisch mooi plekje.

Mijn punt van dit hele verhaal is dat je dus vooral moet doen wat goed voelt, dat je niet de balans moet gaan opmaken wanneer jij nog volop in de creatieve fase zit. We leven niet meer in een maatschappij waar de natuur ons op die manier van ritme voorziet (geen puur agrarische maatschappij meer) en dat is soms super stom, maar op deze momenten toch wel fijn.

Ik durf zelfs zover te gaan dat het misschien wel ‘schadelijk’ of in ieder geval minder opportuun kan zijn om tegen jouw eigen cyclus in te gaan en die van de massa te volgen… Een eigen pad volgen is heel lastig want er is lef voor nodig, maar naar mijn mening haal je er uiteindelijk meer uit. Meer zin en betekenis.

Waar ben jij op dit moment?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge