Mijn dagelijkse notitieboekjes

notitieboekjes

Dat ik een behoorlijke notitieboekje junkie ben, dat moge welbekend zijn. Op dit moment heb ik er 4 actief in gebruik en dat zorgt voor een redelijk zware tas (zeker als een deel van de week in Utrecht verblijft en het andere deel in Hoorn). Daar heb ik helaas nog geen handig systeem voor verzonnen, dus dat zal nog even zo blijven. Voor nu wil ik jullie laten zien welke boekjes in ik gebruik heb en waarom.

notitieboekjes1

Dit is mijn dagboek. Een heel mooi boekje van Paperchase dat ik vorig jaar in Londen bij Selfridges kocht. Het heeft een vogel uit papier gesneden met een glitter-gedoetje daarachter. Ik vond het eerst een beetje spannend want ik zweer bij een harde kaft en deze is zacht, maar ik merk er niets van! Zeker als je al wat verder bent dan is het niet vervelend.

Zoals je ziet gebruik ik mijn dagboek ook om bonnetjes of kaartjes te bewaren. De bloemenkrans die jullie een paar weken geleden voorbij zagen komen heeft ook een plekje gekregen. Ik stel me dan voor dat als ik oud ben, ik nog eens door een boekje blader en weer aan dat moment moet denken, haha. Ik schrijf niet zo vaak in mijn dagboek als ik zou willen, omdat ik ergens het idee heb dat ik pas kan schrijven als ik wat te melden heb. Of ik heb wel wat te vertellen maar dan wil ik niet in de trein schrijven omdat ik me dan schaam ofzo. En mensen lezen mee… Dit gaat trouwens met ups en downs want ik heb ook periodes dat ik hier juist lak aan heb.

notitieboekjes2

Dit is mijn Bullet Journal van Leuchttreum1917. Het heeft een stipjes grid en is een beetje de standaard onder alle mensen met een Bullet Journal. Ik gebruik het nu een maandje en track er vooral mijn slaap, energie en dat soort dingetjes in. Ook schrijf ik hier elke dag op welke tarot of orakel kaarten ik heb getrokken en hoe dat resoneerde. Echt dus een persoonlijke (ontwikkeling) boekje.

Ook ben ik druk bezig met elke spread zo leuk mogelijk maken zodat ik toch op een laagdrempelige manier creatief kan zijn.

notitieboekjes3

Omdat ik mijn Bullet Journal dus niet gebruik als agenda, heb ik deze ook nog los. Ik had eerst een grote gekocht van een merk dat mij nu even ontschiet maar die was té groot, heel mooi maar niet praktisch. Dus in maart deze via Etsy aangeschaft. Hij moest uit Australië komen dus het kostte wat maar ik ben er erg blij mee. Geen fratsen, een to-do lijstje en een schattig design.

Wel merk ik dat ik mijn Bullet Journal eigenlijk eerder pak, dus misschien ga ik die toch ook nog wel als agenda gebruiken, voor nu wil ik dat even gescheiden houden, maar je weet het niet!

notitieboekjes4

Als laatste een boekje dat ik voor mijn studie gebruik. Hierin schrijf ik de samenvattingen en maak ik de opdrachten. Het is er eentje van de Hema die met goedkeuring door de wederhelft is aangeschaft, want hij kon er iets van atomen in zien. De scheikundige in hem vond dat erg leuk, haha. Kreeg ook meteen het advies deze te gaan gebruiken voor mijn coachopleiding omdat hij het vond passen, de lieverd!

Gebruik jij notitieboekjes en waarvoor?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge