Mediteren wanneer je niet thuis bent

Foto door Ben White

Nu ik weer op reis ga, bedenk ik me van te voren ook wel een beetje wat ik nodig heb om lekker te mediteren wanneer ik niet thuis ben. Thuis heb je natuurlijk je plekje en van alles ingericht en die luxe heb je op reis of als je uit logeren bent niet. Hoe je daarmee om kan gaan, gaan we vandaag bespreken. 

4 tips om te mediteren wanneer je niet thuis bent

Neem iets mee van je eigen Sacred SpaceIk neem graag wat edelstenen mee waar ik fijn mee mediteer als ik thuis ben. Die bij me hebben geeft een stukje vastigheid. Afhankelijk van waar je bent kan je grote of kleine edelstenen meenemen maar ik heb een vast reissetje (ik woon de helft van de week in Utrecht). Ook neem ik altijd een set orakel of tarot kaarten mee. En mijn dagboek. Altijd.

Richt, als het kan, de ruimte zo in dat je een klein plekje voor jezelf maakt | Ik probeer altijd een plekje in mijn hotelkamer, B&B of boomhut te vinden dat ik speciaal gebruik voor meditatie. Ik ben er achter gekomen dat het in bed doen, voor mij niet werkt. Een plekje waar ik dus rechtop op de grond kan zitten met wat kussens onder mijn kont. Bij mijn vriend, die dus helemaal geen meditatie plek heeft, ga ik aan de zijkant van het bed zitten en maak ik gebruik van het salontafeltje om een kaarsje te branden,

Clear the space! Zeker wanneer je op een andere plek bent is het een goed idee om de ruimte waar je zit te reinigen. Dit kan je doen met het verbranden van Salie, Palo Santo of  wierook. Als je op een plek bent waar je bijvoorbeeld niet mag roken op de kamer (veel hotels en B&B’s) dan kan je door middel van geluid de ruimte reinigen. Dat kan met een trommeltje, belletjes of door te klappen. Net zoals het reinigen met rook geldt ook voor het reinigen met geluid dat je intentie om te reinigen heel belangrijk is.

Wacht niet op het juiste moment | Deze ‘regel’ geldt normaliter natuurlijk al, maar op reis misschien nog wel meer. Door alle activiteiten of de mensen om je heen kan je nog wel eens het gevoel hebben dat tijd maken voor je meditatie misschien niet goed uitkomt of ronduit egoïstisch is. Zelf heb ik van dat laatste nogal last omdat ik geen last wil zijn voor anderen en dus mezelf makkelijk wegcijfer. Nu weet ik dat mediteren mij evenwichtiger maak dus dat ik het ook echt nodig heb om dus daadwerkelijk geen last te zijn. Wacht dus niet op een goed moment maar doe het wanneer jij het nodig hebt.

Hoe mediteer jij op reis of bij iemand anders?

Meer meditatie tips

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge