Recept | Karamel Rol Cake

Karamel Rol Cake

Een tijdje geleden heb ik een heerlijke Karamel Rol Cake gemaakt! Deze cake is ontzettend simpel en als je het principe door hebt kan je de cake natuurlijk vullen met elke vulling die je wilt. Deze karamel staat ook wel bekend als de Argentijnse lekkernij Dulce de Leite en is ontzettend simpel te maken. Kijk mee!

Ondertussen weten jullie dat je onderaan het artikel de printbare receptkaartjes kan vinden.

De Dulce de Leite kan je maken door een of een paar blikjes gecondenseerde melk te kopen en deze 3 uur lang in water te koken. De blikjes staan vaak bij het Aziatische/wokschap in de supermarkt en zijn meestal van het merk ‘Friesche Vlag’. Je kan meerdere blikjes in een keer maken zodat je een voorraadje hebt, wanneer niet geopend blijft het enkele maanden goed.

Voor de Karamel Rol Cake hebben wij 1 blikje nodig.

Karamel Rol Cake

 

Wanneer je de vulling hebt gemaakt, kunnen we door naar de cake!

Ingrediënten Karamel Rol Cake:

5 eieren
5 eetlepels Suiker
5 eetlepels Bloem
300 gr. Dulce de Leite
Poedersuiker
2 vellen bakpapier

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 180 graden. Vervolgens ga je de eieren splitten en doe je de eiwitten in een kom zodat je die eiwitten kan opkloppen tot 2x hun volume. Ondertussen kan je het bakblik bekleden met het bakpapier en dat papier invetten met boter. Hierna doe je de suiker en de meel bij de eieren en klop je dit weer verder, om hierna het eigeel er bij te doen. Wanneer dit een egale mix is stort je het in het in het bakblik en bakt het voor een kwartiertje of tot goudbruin. Terwijl de cake aan het bakken is kan je van het andere vel bakpapier een aantal stroken knippen voor het decoreren.

Wanneer de cake goudbruin is kan je de 2/3 van de Dulce de Leite op de cake smeren. Laat de randjes vrij. Zodra er een flinke laag op zit, kan je de cake oprollen. Voor het oog kan je een stukje van de de voor en achterkant van de cake snijden zodat de randen er netjes uit zien. De rest van het blikje Dulce de Leite ga je au bain marie verwarmen zodat het wat vloeibaarder wordt, wanneer het nog te dik is kan je er melk bij doen. Vervolgens smeer je deze mix over de cake.

Leg de strookjes bakpapier op een leuke manier op de cake (ik heb het schuin gedaan maar je zou ook een ruitje kunnen maken). Bestrooi de cake met poedersuiker en haal voorzichtig de stroken papier er af. Hierna kan je de cake opdienen!

Eet smakelijk!

Karamel cake Receptkaart

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge