Review | Bose Quietcomfort 35

bose-quietcomfort

In het kader van HSP en het boek Overprikkeling Voorkomen heb ik dit jaar dan eindelijk besloten om de Bose Quietcomfort 35 aan te schaffen. Ik gebruik ze nu een tijdje en deel graag mijn bevindingen!

Ok, bear with me: mijn eerste tech-review…

Bose Quietcomfort 35: specs

Deze koptelefoon heeft als allerbelangrijkste feature dat het achtergrondgeluid cancelt. Dat doet het door een tegenruis te produceren waardoor geluidjes verdwijnen en stemmen gemoffeld klinken. Ook vallen de oorschelpen volledig over je oren heen waardoor die goed afgesloten zijn en de tegenruis goed kan werken.

De Bose Quietcomfort is met bluetooth verbonden aan de telefoon. Mocht je wel een kabeltje nodig hebben, dan is die meegeleverd zodat je ‘m nog kan gebruiken wanneer de batterij leeg is. Over de batterij gesproken: die gaat 20 uur mee. Een gesproken stem geeft bij het opstarten aan hoeveel procent je nog over hebt. Het opladen geschiedt middels een USB oplader en die kan je dus in elke USB poort prikken. Erg handig voor op werk.

Bij aanschaf van de Bose Quietcomfort koptelefoon krijg je een stevig tasje, USB oplader en en reisstekker zodat je ook in het vliegtuig kan luisteren.

Mijn mening

De tegenruis is echt een godsgeschenk! Het kantoor waar ik werk is open en daardoor hoor ik veel andere collega’s praten en werken. Tussen de klantgesprekken door kan ik deze koptelefoon opzetten en daardoor rustmomentjes pakken. Hierdoor heb ik weer genoeg energie om een klant een uur te helpen en er ook echt te zijn. Voor hen is het ook wel fijn dat ik door de energie goed uit mijn woorden kom (dat is een teken dat ik overprikkeld/oververmoeid ben) ;). Ook in het ov ben ik als een kind zo blij. Mensen moeten behoorlijk hard praten wil het me echt storen tegenwoordig. Ook papieren die ritselen of de trein die ruist, hoor ik niet meer. Rust. Eindelijk.

Voor mijn kleine oortjes zijn de schelpen precies goed en ik ben dan ook echt afgesloten. Als ik me mentaal dan meer afsluit door een boek te lezen, dan verdwijnt mijn vermoeidheid als sneeuw voor de zon. Ook doet deze koptelefoon geen pijn wanneer ik ‘m heel lang draag. Daar had ik vroeger nog wel eens last van, maar door een kussentje heeft mijn hoofd geen last van druk.

De geluidskwaliteit is goed en je kan het volume op 2 manieren regelen: op je telefoon en de koptelefoon zelf. Hierdoor is de kans op een gehoorbeschadiging niet heel groot. Hoe hoger het volume, hoe minder achtergrondgeluid.

Plus- en minpunten Bose Quietcomfort 35

+ Ruisonderdrukking

+ Oren goed afgesloten

+ Goed regelbaar volume

+ Comfortabel

– De prijs: €379 is niet goedkoop

– De microfoon werkt niet goed waardoor je gewoon moet opnemen wanneer je gebeld wordt.

Conclusie: Heel positief! Het is een rib uit je lijf maar wel eentje die je niet meer terug wilt, so to speak. Als je heel erg last hebt van omgevingsgeluid, dan is dit een aanrader! Je kan ‘m hier kopen.

Volg:

2 Reacties

 1. 31 maart 2017 / 15:39

  Oeh, dat klinkt echt als een heel fijne koptelefoon… zeker prijzig inderdaad! Maar kan me voorstellen dat het heerlijk is als je je op werk even wil concentreren.

  • Mywindingpath.com
   31 maart 2017 / 15:49

   En in het OV is het ook geweldig: treinen zijn opeens stil! Mocht je het ooit willen: het sparen is het helemaal waard 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge