Slow Living in de winter

slow-living-winter3

De lezers die al een tijdje meelezen met deze blog weten dat ik gek ben op Slow Living en dat zelf ook zoveel mogelijk probeer te doen. Het dagelijkse leven is vaak al druk genoeg en daardoor ren je snel langs klein geluk. Voor mij is Slow Living onder andere dat kleine geluk bewust mee te maken. Hieronder Slow Living activiteiten die ook nog eens heel vriendelijk zijn voor de portemonnee!

Budgetteren en geld zijn niet mijn sterkste punten, ik word er wel beter in maar het heeft flink wat verbetering nodig… Daarom zijn onderstaande activiteiten of gratis of vragen om een hele kleine investering zodat je elk gedeelte van de maand kan genieten.

6 Slow Living activiteiten in de winter

slow-living-in-de-herfst-en-winter1

Wandelen

Trek je wandelschoenen aan en verken de omgeving. Zelf hoef ik maar 15 minuten te fietsen en ik ben op de heide en daarom heen ligt een bos. Ook is er een wandeling van ongeveer 5km die je kan maken, maar er valt genoeg zelf te ontdekken. Als je zorgt dat je goed bent ingepakt kan je in principe met elk weer naar buiten. Ik houd van wandelen omdat je echt even vertraagd en in een natuurgebied is altijd genoeg te zien zodat je dat ook echt doet. Vaak koppel ik er een soort uitdaging aan vast door bij te houden hoeveel paddenstoelen ik zie, dan let je automatisch wat meer op de omgeving.

Pot thee

Een hele pot thee zetten is iets dat ik niet vaak doe, maar als je dan heel rustig met je kopje op de bank zit en naar buiten kan staren, bedenk ik me weer hoe fijn het is. Juist een hele pot zetten is al Slow Living op zichzelf omdat je niet even snel een kopje maakt. Je kan het nog beter maken met losse thee (die ruikt en smaakt vaak nog beter dan de standaard theezakjes, maar ik ben een snob met thee). Maakt elk regenachtig moment mooi!

Dekentje en een boek

Dé ingrediënten voor een ultieme rustige middag of avond! Je kan het nog verder aankleden met (geur)kaarsjes en bijvoorbeeld pepernoten, thee en andere knabbels. Laatst kon ik dit zelfs met mijn vriend doen, deze #couplegoals kunnen we ook weer afstrepen, haha! Je kan dat boek ook vervangen voor het schrijven in je dagboek, als het maar knus is en je een gevoel van rust krijgt. Wanneer ik voor het boek ga, dan houd ik van die langzame, dikke boeken. Zo’n verhaal dat ook heel kalmpjes is en dat je niet in de trein zou lezen.

slow-living-winter2

Duik eens in je familiegeschiedenis

Tijdens de verhuizing heb ik de stamboom die mijn oma is begonnen teruggevonden. Als historicus is het voor mij zeker niet lastig om dit verder terug te brengen en dankzij de digitalisering van bronnen voor jou tegenwoordig ook niet! Begin simpel met ouders, grootouders en ga zo telkens een stukje terug. Ik ben nu bij 1700 aangekomen en moet echt het archief induiken omdat de rest dus niet online te vinden is. Je leert zoveel over je voorouders en hun levens, dat is echt zo magisch.

Gebruik de website WieWasWie.nl (die is helemaal gratis) of Ancestry.com (stukken betaald, maar ik ben daar ver gekomen, even zoeken hoe je dat precies doet).

Pro tip: Vraag eens aan opa of oma of ze toevallig nog dingen overhebben van hun ouders of grootouders. Mijn oma heeft veel bewaard en daardoor krijg je nog meer een ‘band’ met degenen die voor je zijn gekomen.

Pas je Sacred Space aan

Kijk eens kritisch naar de Sacred Space die je hebt gemaakt: past het nog wel bij het seizoen (jouw innerlijke of die van de natuurcyclus), heb je niet ondertussen een andere focus gekregen, of moet het gewoon weer eens liefdevol afgestoft worden? Herschikken en alles weer even vasthouden, vind ik heerlijk om te doen. Het laat je echt even stilstaan bij wat je op dit moment belangrijk vind en je zorgt ervoor dat de belangrijkste ruimte in huis dit ook doet. Oh, misschien kan je nog wel meer kleinere plekjes in huis maken. Ik heb er nu al een stuk of 3 met andere thema’s en elke keer als ik er een zie weet ik weer wat mijn gedachte er achter was.

Verwen jezelf

Nu denk je waarschijnlijk ‘maar het zou toch budgetvriendelijk blijven?’. Yep, verwennerij kan ook budgetvriendelijk. Kijk eens naar wat je al in huis hebt en ga bijvoorbeeld in bad op het midden van de dag. Doe dan tijdens je bad een maskertje op (die je nog had liggen  of maakt met wat er in de koelkast staat). Het is even wat langzamer dan de snelle douche in de ochtend of avond en het gekke tijdstip voelt heel decadent.

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge