Slow Living Interview | ‘Spiritualiteit maakt het leven magisch’

slow-living-interview-chantal

In dit interview vertelt Chantal over haar magische en mindful leven. Zij is een lezer van de blog en reageert bijna op elke Facebook post. Wij hebben elkaar leren kennen tijdens een cursus van Elise bij Dyona en konden het bijna meteen al wel goed met elkaar vinden. Gek genoeg zijn we nooit echt samen de diepte in gedoken en dit leek mij de uitgelezen gelegenheid om dat te doen!

Wat betekend slow living of bewust leven voor jou?

Bewust leven gaat bij mij vooral over spiritualiteit. Daar ben ik rond mijn 30ste ingerold door yoga/meditatie. Omdat ik ontzettend van lezen houd en graag mijn kennis uitbreid ben ik onwijs veel gaan lezen. Vooral de boeken van Linda Wormhout over Sjamanisme hebben mij enorm aangesproken en ik ben dat pad dan ook een tijdje gaan volgen. Het vrouwenfestival Lorelei was ook een belangrijk keerpunt voor mij. Ik ben daarnaartoe gegaan toen een vriendin bleef zeggen dat ik mee moest. In eerste instantie was ik super sceptisch maar ik heb daar dingen gedaan en gezien (vuurloop, meditaties) die me dieper het pad op hebben geleid. Ik heb op Lorelei ook Riluna van Lunara ontmoet en zij heeft mij geweldig goed verder begeleid op mijn pad door middel van een levenskrachtconsult en later de chakra training.

Uiteindelijk is een spiritueel leven voor mij een leven waar ik mij volledig bewust ben van mijn omgeving, het leven en hoe ik me tot die omgeving verhoud. Het laat me de magie in het leven zien. Een leven zonder betekenis en magie zou ik ontzettend saai vinden en ik kan me niet voorstellen dat het er niet is. Waarom zouden we hier anders zijn? Het gaat over een ander tempo proberen aan te houden en dingen met intentie doen.

Hoe pas je dat toe in je dagelijkse leven?

Omdat ik er redelijk ‘laat’ ben ingerold en een gezin heb, moest ik natuurlijk uit proberen te vinden hoe ik dat kon combineren. Alle mensen van wie ik houd hebben namelijk dit hele proces meegemaakt en voor kinderen is dat soms raar: je moeder hoort saai en normaal te zijn en niet op blote voeten te lopen of te mediteren. Maar ik betrek de kinderen er bij door bijvoorbeeld de Jaarfeesten te vieren en ze al dan niet te koppelen aan al bestaande feesten (Kerst zal echt niet vervangen worden door Yule hier, haha!). Maar toen ze klein waren en we gingen wandelen zei ik al dat ze niet op de paddestoelen mochten staan want dat waren de huisjes van kabouters. Dat maakt het leven voor hun ook magischer.

Voor mezelf integreer ik het door zodra ik mijn bed uit kom mijzelf te gronden, als ik de trap af loop mezelf in de spiegel te kijken en affirmaties uit te spreken. Maar ook koken kan je met intentie doen. Ik volg een mindfulness cursus dus ik ben ook dagelijks met meditatie en bodyscans bezig, ik trek elke week een kaart uit een orakel deck en ik doe aan yoga. Eigenlijk veel dus wel. En omdat je dus alles met intentie kan doen, kan je ook van de wandeling met de hond een meditatie of spiritueel moment maken.

Wanneer je het druk hebt: wat zijn jouw shortcuts om weer in die mindset te komen?

Oef, ik ben natuurlijk ook gewoon maar een mens en als het allemaal te veel wordt, schiet ik ook gewoon uit mijn slof. Daar doe ik verder ook niet moeilijk over want ook de minder mooie kanten van het leven maken het tot wat het is. Ik probeer wel overal het positieve van in te zien. Altijd een les ergens uit te halen. En anders ga ik muziek luisteren om weer even bij mezelf te komen. Piano- en harpmuziek zijn favoriet en luister ik heel vaak.

Heb je nog tips voor de lezer en mij?

Leg de lat niet zo hoog voor jezelf. Jij bent namelijk degene die de lat op een bepaalde hoogte legt en het jezelf dus zo moeilijk maakt. Het is prachtig om een einddoel te hebben, maar vergeet niet dat je heel veel kleine doelen hebt om bij dat doel te komen. Soms kan je je zo vastbijten in iets groots, dat je vergeet wat je al hebt bereikt. Als je daarbij stilstaat en iets groots kleiner maakt, dan kan leg je minder druk op jezelf.

Thuis zeggen wij ook altijd ‘Gisteren is geweest, morgen moet nog komen maar vandaag ben je er’. Als je je druk loopt te maken over morgen dan krijg je vandaag nooit meer terug: dat kan je niet overdoen. En dan heb je uiteindelijk dat prachtige, magische leven niet.

Quick Fire round

Welk boek lees je nu? Master your Mindset van Michael Pilarczyk.

Favoriete God/Godin/Entiteit + waarom: Moeder Aarde. Het maakt niet uit hoeveel ellende ze moet verduren, ze komt er altijd weer bovenop (met een hongersnood of andere natuurramp). Ze laat zien dat je soms rigoureus moet zijn om goed voor jezelf te zorgen.

Wat staat er op dit moment op jouw altaar? Fluoriet, beeldje van de Godin, mijn weekkaart, smudgeveer van Zwanenveren, chackrastenen setje

De andere interviews lezen?

Volg:

1 Reactie

 1. 20 juli 2017 / 13:55

  Lieve Chantale, leuk om te lezen wat jouw ontmoeting met mij je gebracht heeft. Dank je wel.
  Fijn om met je te mogen werken.

  Knuffel,
  RIlana

  Btw. mijn naam is Rilana Altena van Lunara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge