The Universe has your back door Gabrielle Bernstein

the universe has your back

Gabby Bernstein heeft een nieuw boek gelanceerd vorig jaar: The Universe has your back. Ik heb haar andere boeken gekocht en gelezen dus ik was heel erg nieuwsgierig naar dit exemplaar.

Over The Universe has your back

Dit is het vijfde boek alweer van Gabrielle Bernstein en het is ook haar dunste boekje. Alles dat zij heeft geleerd door de jaren heen is hier als een soort samenvatting opgetekend. Je zou misschien kunnen zeggen dat je The Universe has your back als eerste zou moeten lezen en wanneer je meer diepgang wilt, je de andere boeken er bij kan pakken.

Je wordt bij de hand genomen in een nieuwe, hippe en snelle spiritualiteit. Korte gebedjes die je altijd en overal kan doen worden afgewisseld met Kundalini yoga en verhalen van haarzelf en vrienden ter illustratie. Ook stelt ze je gerust over het uitproberen van verschillende stromingen: kies waarmee je resoneert en wat jij prettig vindt werken. Het gaat er om dat je je openstelt voor liefde.

Over Gabrielle Bernstein

Gabrielle Bernstein is een inspirationeel spreekster, life coach, kundalini docent, thought leader en bijna een guru voor velen. In haar boeken (Add more ~ing to your life, May cause miracles etc) schrijft ze over haar eigen spirituele zoektocht en de practice die ze zichzelf eigen heeft gemaakt. De metafysische tekst A course in Miracles ligt aan de basis van haar boeken en leven.

Mijn mening

Ik vind het een fijn boekje maar zoals ik al zei is het meer een samenvatting van haar andere werken. Het is handig om de makkelijkste en prettigste trucjes achter de hand te hebben maar er zit niet heel veel diepgang in zoals je van Gabby gewend bent wanneer je haar andere boeken hebt gelezen. Dat wil niet zeggen dat de inzichten die ze in The Universe has your back op een rijtje zet niet goed zijn of grote impact op je leven kan hebben. Ze schrijft over meer nuchtere manieren om spiritualiteit in je leven te integreren wat mij ook het idee geeft dat het een introductie is.

Conclusie: Het boek is een goed boek maar wanneer je Gabrielles andere boeken hebt gelezen, dan is The Universe has your back een herhaling van zetten. Wanneer je net nieuw bent en graag wil weten waar haar werk over gaat, is het een hele fijne introductie. Je kan het boek hier kopen.

Aantal sterren: ✩✩✩ [3/5]

Volg:

4 Reacties

 1. 22 maart 2017 / 20:05

  Klinkt best interessant! Ik ken de boeken van Gabrielle nog niet, dus deze komt op mijn wishlist ? bedankt voor de tip!

  • Mywindingpath.com
   23 maart 2017 / 11:42

   Graag gedaan! Ze heeft een leuke schrijfstijl al is het wat Amerikaans dus je moet daar een beetje doorheen prikken. Verder is het een hele leuke en inspirerende vrouw.

 2. 28 maart 2017 / 07:58

  Ik ben toevallig net ‘ Leven vol Overgave’ van haar aan het lezen! Een vertaling wel, maar toch n heel fijn boek!

  • Mywindingpath.com
   28 maart 2017 / 08:08

   Dat was het eerste boek dat ik van haar las (de Engelse versie) en het is idd een heel fijn boek 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge