Blog Event | Viking Workshop Middag

Viking workshop 72

Nou jongens, mijn allereerste blog event! En gelijk ook iets dat ik super leuk vind maar eigenlijk te weinig over blog: DIY-en (of knutselen zoals ik het graag noem, maar dat is toch minder hip en stoer). Ik was uitgenodigd voor een Viking Workshop middag. Ik heb 3 workshops gevolgd, kennisgemaakt met leuke medebloggers en werd zelfs 2x herkent. Dan nu, zonder verdere vertraging: het verslagje (de inleiding wordt er toch niet beter op).

Het was een event in samenwerking met Viking een grote maar tot nu toe een beetje onbekende kantoorgroothandel uit de UK. De middag werd gehost door Studio Zeeburg, echt een hele fijne en centrale locatie!

viking1

Viking2

Viking3

Nadat we bij binnenkomst een lekker kopje thee hadden gekregen en even de tijd kregen om kennis te maken met elkaar (voor meer mensen was het de eerste keer), gingen we de workshop ruimte in. Ik begon met het maken van stempels. Toen ik dit in de mail las, dacht ik dat het wat suf zou zijn maar dat is alles behalve waar!

Van Stefanie van Salut Stefanie leerden we in een uurtje een stempel ontwerpen, maken en vervolgens een map met onze eigen creatie te bestempelen. Het beste is als je een makkelijk ontwerp op papier tekent, een gum pakt en dan door te krassen op de achterkant van het papier jouw ontwerp op de gum overbrengt. Dan ga je ouderwets gutsen en komt er bovenstaande stempel en rommel uit 🙂

Het stempelen vond ik best lastig omdat het een glad oppervlak is en dus gleed ik vaak uit. Op papier (in mijn Bullet Journal) was het een stuk makkelijker. Mijn vriend moest heel hard lachen toen ik hem mijn ontwerp appte: dat had volgens hem niet anders dan een maantje kunnen zijn, haha.

Viking4

Viking5

Hierna gingen we scrapbooken met Sandra van Scrap & Co. Of eigenlijk meer een schrift pimpen omdat echt sjabloneren meer met het maken van een foto-album te maken heeft. We mochten dus lekker kliederen met inkt en stempels en dat was super gaaf!

Ondertussen kon ik lekker kletsen met Dinja van Dinjadonut en kwamen we erachter dat we allebei van vlinders en roze en paars houden, haha. Het werken met de stencils was super leuk en het stencil dat je linksonder zit, zat ook in mijn goodiebag dus nu moet ik die wel gaan gebruiken. En inkt kopen, en zo’n spons ding. Dus.

Viking6

Daarna was het tijd voor lunch! Ik had best honger gekregen (hallo zenuwachtig zijn voor het begin en niet zoveel eten). Er was een cateraar aanwezig die heerlijke broodjes op tafel toverde en een verse pasta salade. Nu zeg ik nooit nee tegen pasta salade maar deze was oprecht onwijs lekker.

Op de foto hierboven was een deel waar ik mee aan tafel zat nog een beetje aan het heen en weer lopen om eten te pakken. Uiteindelijk zat ik met Benthe van Benthebemelman.com, Romy van VakerVrolijk.nl, Anna van OokAnnaDoetDingen.nl en Dinja aan tafel.

Viking8

Viking9

Na de lunch gingen we handletteren met Marjan van Handletters.nl. We leerden echt de basics van handletteren zodat we daar zelf op verder konden bouwen. Het concept vond ik heel leuk daardoor: niet iets lastigs namaken van Pinterest maar echt met de basis beginnen. En nu moet ik natuurlijk oefenen als een malle.

We hebben zoals je ziet verdikkingen, schreven en een verbinding geleerd. En ook een beetje brush lettering/kalligrafie maar dat is nog best lastig (wel hetgeen dat ik graag wil leren voor mijn Bullet Journal).

vikingcollage

En als laatste: een collage van mijn hoofd wanneer ik nadenk.

Ik heb een geweldig leuke middag gehad en wil iedereen van Viking en het persbureau bedanken voor alle moeite! Ook was het heel fijn om andere bloggers te ontmoeten: toch een beetje minder alleen, haha!

Credits van mijn college en de header gaan naar de professionele fotograaf die aanwezig was (ik weet helaas zijn naam niet…).

Volg:

2 Reacties

 1. 21 mei 2017 / 21:44

  Vind het zo leuk om alle blogjes over dit evenement te lezen ?! Grappig hoe iedereen van dat stempelen dacht dat het suf zou zijn maar dat het uiteindelijk echt heel leuk bleek. En de lunch was inderdaad heerlijk, superleuk om je tijdens het eten wat beter te leren kennen ?!!! Op naar het volgende evenement! Hihi.

  • Mywindingpath.com
   22 mei 2017 / 09:33

   Jaa, ik geniet ook heel erg van die blogjes! Was zeker een geslaagd evenement en hoop je snel weer tegen te komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge