Visionboard 2018

2visionboard2018

Nu we het de afgelopen weken heel uitgebreid hebben gehad over CDF’s en concrete doelstellingen, dan vandaag het visionboard die me daar dagelijks aan moet gaan herinneren. Helemaal onderaan het artikel vind je linkjes naar de rest van deze ‘serie’ en visionboards van de afgelopen jaren (zo’n ‘evolutie’ vind ik altijd wel grappig om te zien).

Visionboard 2018

Mijn visionboard hangt boven mijn eettafel en de laatste paar weken is die tafel de plek geworden waar ik rituelen uitvoer, mediteer, lees, kleur, kaarten leg en natuurlijk eet. Op de tafel staat een dienblad met spullen van mijn voorouders en ik brand daar elke dag een kaarsje voor hen. Die tafel is dus echt een ‘spirituele hub’ geworden in mijn huis en dus ook de enige logische plek voor het visionboard.

Zoals ik al eerder aangaf voel ik dat 2018 een jaar gaat worden waar ik kracht, zelfvertrouwen en zichtbaarheid mag ontdekken. Het voelt alsof ik voor genoeg geheeld ben om langzaam daarin te stappen en dat is enerzijds ontzettend spannend, maar ook geweldig leuk! Dat gevoel wilde ik ook vastleggen op het prikbord.

In het midden staat een afbeelding die de meeste Happinez lezers uit het meest recente nummer. De stille kracht van deze vrouw sprak mij zo ontzettend aan: precies wat ik wil!. Boven haar zie je een paar vrouwen waar hun kracht niet uit stilte of zachtheid spreekt maar meer op een oer-wijze naar voren komt. Linksboven vervolgens, is een prachtige moody foto van een stel waar zowel de man als de vrouw sterk staan, zowel op zichzelf als als stel.

Linksonder een foto en een quote die ik al een paar boren meeneem: imperfectie en een vrouw die ontzettend veel lol heeft! Speelsheid is namelijk ook heel belangrijk en je moet er voor waken dat je jezelf niet al te serieus neemt… (de afbeelding waar de schaduw aan het dansen is, is een nieuwe favoriet!)

De rechterkant gaat meer over zelfvertrouwen, self care en intuïtie. En de reminder dat schrijven begint met 1 zin. Daar doel ik mee op mijn blog maar ook op de stille hoop ooit een boek te schrijven. De laatste tijd neemt dat idee vooral vorm omdat ik al een verhaal heb gevonden wat ik wil uitdiepen, maar het beginnen is lastig. En het stukje zelfvertrouwen: ben ik wel goed genoeg, heb ik wel genoeg discipline etc. Soms is de enige manier om dat los te laten, gewoon om te beginnen en wel zien waar het schip strand. Controle loslaten en vertrouwen op je onderbuik gevoel.

Hoe ziet jouw visionboard voor 2018 er uit?

 

2018 serie

Ontwikkeling visionboards

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge