Boek review | Voor Jou

Jojo Moyes Voor Jou

Een keer geen spiritueel of zelfhulpboek! Nu ik weer in Hoorn woon en mijn moeder een lidmaatschap bij de bibliotheek heeft, ga ik geregeld langs voor een nieuw voorraadje boeken. In eerste instantie wist ik niet of ik dit boek wat zou gaan vinden omdat het niet mijn go to genre is, maar ik werd zeer positief verrast…

Ontdekking: Door By Dagmar Valerie leerde ik Jojo Moyes kennen en werd ik benieuwd naar haar boeken. Normaal lees ik historische romans en die zijn vaak wel redelijk pittig omdat ik er met mijn historicus-hoofd heel veel bij bedenk en veel afgeleid ben. Een romantisch jong volwassene boek had ik nog nooit aangeraakt…

Onderwerp:  Het doet mij erg denken aan Intouchables: een man met een verlamming die een persoonlijke verzorgen moet hebben en de verzorger neemt de man mee op uitjes om het uit het isolement te halen. Tot zover de gelijkenissen. In Voor Jou is de verzorger een vrouw (Lou) en de invalide een man (Will), deze man heeft met zijn ouders afgesproken dat hij euthanasie mag plegen als hij iedereen eerst nog een halfjaar de tijd geeft om er aan te wennen of hem op andere gedachten te brengen. Je snapt dat Lou dit gaat proberen maar in het hele proces worden ze verliefd op elkaar, alleen loopt het niet af zoals je zou willen…

Lachen: Ja, hardop! Lou is een heel leuk meisje en Will is ontzettend droog en sarcastisch.
Huilen: Ook en op sommige stukken veel. Na een tijdje ga je met Lou en Will meeleven en is alles erg zielig.
Irritaties: Will vond ik in het begin stom.
Aanrader: Zeker! Een heel mooi verhaal dat raakt maar toch anders is dan Intouchables dus het is geen probleem als je de film hebt gezien. Ik dacht dat ik een ligh read zou hebben en dat was het deels: de schrijfstijl is makkelijk maar emotioneel is het af en toe een wat zwaarder boek.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge