Ik weet het allemaal even niet meer & toekomstplannen

Zoals jullie hebben gemerkt is het wat stiller op de blog dan normaal (ook op Facebook trouwens). En dat is omdat ik niet heel erg goed weet wat ik wil. Wanneer dat gebeurd krijg ik het beste dingen op een rijtje door alles uit te schrijven, en dat is precies waar dit artikel overgaat. Voor de mensen die niet alles willen doorlezen staan de concrete punten bovenaan ­čśë┬áI hear you guys,┬áik heb ook niet altijd zin om iemands interne proces te volgen maar wil wel de samenvatting, haha.

Samenvatting

  • Meer flow
  • Geen regelmatige blogs of FB posts. Het leven is niet gelijk te zetten met een klok, hoe erg je dat ook probeert.
  • Meer magie. Ik wil mijn spiritualiteit en het ontdekken daarvan meer centraal zetten.
  • Minder conventionele onderwerpen maar dingen waar ik op dit moment mee bezig ben en tof vind. Verwacht nog minder logica in onderwerpen.
  • Misschien wat meer filmpjes, als ik daar zin in heb. In ieder geval meer dagelijkse dingetjes en mijn echte dagelijkse leven. Ik kijk wel ­čÖé

Realisaties

Zweden was geweldig. Jullie krijgen nog een artikeltje daarover maar ook op Facebook hadden jullie al wat voorbij zien komen. Ik heb de tijd genomen om heel hard en veel na te denken en ben tegen best wat zaakjes bij mezelf aangelopen. Allereerst natuurlijk mijn angst voor heksen, tovenaars, enge beesten (bezeten wolven/beren etc) en bossen in het algemeen (ik hoef niet uit te leggen dat bossen de plek zijn waar bovenstaande fenomenen zich bevinden, dat weet ieder kind). Het was best moeilijk om een hele week 24/7 met die angst geconfronteerd te worden en ook geen mogelijkheid hebben om weg te rennen. Ik bedoel: als ik naar een stadje wilde (de bewoonde wereld in) dan moest ik 50 minuten in de auto door de bossen rijden om daar te komen. Hierdoor leerde ik wel dat als ik het leuk wilde gaan hebben, ik moest zorgen dat ik de angst minder kon laten worden. Voor het eerst in mijn leven heb ik niet gezocht naar de oorzaak van het probleem, maar het effect minder gemaakt door mezelf vragen te stellen (meer in dit Facebook filmpje). Dat hielp enorm en ik was niet zo verlamd meer: als ik nu in mijn boomhutje bleef was dat een keuze.

Maar wat ik ook leerde was dat jezelf vervelen eigenlijk niet eens zo erg is: die rust van het niets moeten was heel prettig. In mijn dagelijkse leven moet ik heel veel van mezelf: een leuke vriendin/dochter/collega/zus zijn. Maar ook bloggen, social media kanalen (beter) bijhouden, een opleiding tot coach volgen, huisje zoeken en nog veel meer. Dat is ontzetten vermoeiend! Nu heb ik HSP en een groot deel van mijn vermoeidheid heeft te maken met overprikkeling, maar ik leerde daar (weg van alle prikkels) dat mijn denken me ook moe maakt. Gelukkig heb ik heel veel in mijn dagboek geschreven zodat alle gedachtes ook meteen uit mijn hoofd konden en dat is iets waar ik in mijn dagelijkse leven geen tijd voor maak. Want te moe. Want geen tijd. Want geen zin. Ik moet mijn prioriteiten dus wat anders gaan indelen en als het kan wat meer naar mijn eigen intu├»tie luisteren. Wat minder in hokjes die anderen voor je maken willen passen (geweldig filmpje van Lenette dat dat wat beter uitlegt). Ik was hier langzaamaan al wel mee bezig maar soms zet zo’n weekje alleen dingen opeens scherp neer.

Toekomstplannen en musings

Ik wil meer in flow gaan leven. Ik denk er hard over om op anti-conceptie over te stappen zonder hormonen. Deels om te weten hoe het is, maar deels ook omdat ik de natuurlijke cyclus van mezelf wil leren kennen. Meer verbinding. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat wanneer je dingen doet die in sync zijn met jouw eigen ritme en het natuurlijke ritme (seizoenen, maan) dat er mooiere content uit komt. Dat is wel eng want ik luister dan niet naar het dominante marketing advies, maar pioniers zijn niet voor niets pioniers. Ik denk juist dat ik sterkere content kan produceren wanneer mijn hoofd er naar staat (joh) en dat leer ik kennen door naar mezelf te luisteren.

Ook wil ik mijn spirituele ontwikkeling meer gaan delen. Ik ben iemand die heel breed geïnteresseerd is en best van de conventionele paden (die van de mainstream maatschappij, niet per se de spirituele community) wil afwijken en dat ook doet. En dat wil ik delen, want ik vind dat leuk. Daarnaast wil ik uiteraard persoonlijke ontwikkeling op alle vlakken er bij blijven pakken. Mijn opleiding tot coach weer echt goed oppakken (yep, I slacked big time) en daar veel uit leren en jullie mee inspireren. De laatste tijd merkte ik dat ik schrijf en plaats wat ik denk dat jullie leuk vinden. Lezers zijn belangrijk, maar als er geen authenticiteit of passie uit spreekt dan merken zij dat ook en zijn ze weg. Hiervoor moet ik een behoorlijke drempel over, maar als ik een week in een bos kan zitten, dan kan ik dit ook.

Dit betekend dat de blog nóg meer all over the place gaat zijn qua onderwerpen en dat is naast minder regelmatig posten een doodzonde in marketing. Maar ik denk dat mijn lezers slim zijn en kunnen bedenken dat een mens 1. processen en fases heeft, 2. ik geen machine ben en 3. dat authenticiteit en imperfectie het leven alleen maar leuker maken. Dat laatste is zelfs de kern van mijn blog. Dus.

Wat me ook leuk lijkt is trouwens meer filmpjes maken. Ik merk dat ik vloggen gaaf vind om te doen, alleen denk ik dat ik nooit wat te zeggen heb. Misschien moet ik beginnen zoals Rachel Brathen (vrouw achter Yoga Girl op Instagram, check zeker haar en haar dochter Lea Luna) gedaan heeft: gewoon vertellen hoe haar dag ├ęcht was. De ups de downs en hoe ze daar mee om ging. Of niet. Haar moeder doet dat ook en het is enorm bevrijdend om dat allemaal te lezen. Het is echt, het is rauw en dat wil ik ook. Nu dan, misschien morgen niet meer. Mag allemaal.

Hoe ik alles precies ga doen, weet ik niet. Maar ik heb er nu wel weer zin in! Onregelmatigheid omarmen en leren loslaten in het algemeen. Best een avontuur voor een recovering perfectionist. Want ja, dat ben ik nog steeds en dat zal ik ook altijd blijven, haha!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge