Wekelijkse inspiratie – Week 1

week1

Zo, de eerste week van 2018 zit er weer op! Een week die voor mij altijd voelt als het sprintje in de marathon die de feestdagen heet. Ik ben 26 geworden en bevind me nu echt aan de andere kant van de 20, haha! Ook heb ik een verjaardags/2018 legging gedaan. Ik doe dat altijd rond mijn verjaardag omdat ik toch zo dicht op Oud en Nieuw jarig ben.

Oh, en bij gebrek aan eigen foto’s (zelfs niet van die super lekkere taart, maar die ga ik snel weer maken), even een mooie foto van Brooke Lark 🙂

Hoe was jouw week?

SLOW LIVING | Deze week was slow living niet zozeer dingen langzamer doen maar wel met meer aandacht. Meer luisteren naar mijn lichaam, bakken/koken met aandacht voor het proces en de ingrediënten etc. Er echt zijn voor mensen (en mezelf).

CREATIVITEIT | Op verjaardagen bakt mijn moeder altijd de lekkerste taarten en nu ik mijn verjaardag in mijn eigen huisje vierde afgelopen zaterdag, besloot ik dat ook te doen. Een hele lekkere cheesecake. De paar mensen die er kwamen (er passen weinig mensen bij mij) vonden het heel erg lekker 🙂

ZELFZORG | Take it slow was mijn mantra deze week. Na de feestdagen was ik best moe maar het voelde nog alsof ik de sprint in een marathon moest lopen voor mijn eigen verjaardag. En het is heel leuk dat je je best wilt doen en zelf dingen bakken, maar kost ook tijd, geld en moeite. Dus ik besloot het vooral rustig aan te doen en de brownies die ook nog op de planning stonden lekker te laten. Ook bedacht ik me dat er in het hele gezelschap maar 2 mensen waren die wijn zouden drinken dus dat ik best een klein flesje kon kopen, en meer van dat soort dingen. Ook was ik nog ongesteld geworden dus met mijn sportregime heb ik wel uitgevoerd maar rustig en ik ben lief voor mezelf geweest.

INNERLIJK REIZEN | Deze week heb ik goed nagedacht over wat ik wil loslaten, dat thema werkt nog even door merk ik. Ik ben hier ook heel praktisch mee aan de slag gegaan door mijn inbox op te ruimen en me bij heeeeel veel nieuwsbrieven uit te schrijven: minder ruis. Ook mijn dagboek is weer mijn beste vriend en ik schrijf er zoveel mogelijk in. En ik heb mijn jaarlegging de dag na mijn verjaardag gedaan (de dag zelf was te druk).

RITUELEN | We begonnen het jaar goed met een Volle Maan en ondanks dat je overal op internet leest dat deze fase perfect is voor het loslaten van je intenties, ben ik van mening dat dit niet zo is. Mijn eigen intenties laat ik pas los een paar dagen na de Volle Maan: je trekt bij een auto die 100km/u rijdt toch ook niet aan de handrem? Ik zie de Volle Maan als een fase om mijn intenties nog even een laatste push te geven en daarna los te laten. Hoe zie jij dat?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge