Wekelijkse inspiratie – Week 2

De eerste volle werkweek van 2018, op werk is de rust wel voorbij en was mijn agenda erg vol. Deze maand heb ik elk weekend iets staan, waardoor het best druk is maar gelukkig is het telkens met mensen die ik liefheb waardoor de energie minder weggezogen wordt.

SLOW LIVING | Mijn ochtenden en avonden zijn nog rustiger geworden sinds ik deze week weer helemaal in een boek zat. Met mijn eten ging ik op de bank zitten lezen in plaats van dat ik een Netflix serie er bij pakte. Merkte dat ook wel in mijn slapen: ik viel gemakkelijker in slaap en dat was erg fijn.

CREATIVITEIT | Zelf ben ik niet creatief geweest afgelopen week, maar ik ben wel naar de tentoonstelling over Vincent van Gogh geweest in Den Bosch en de bijbehorende film bekeken. De film raakte me diep: het pesten, ergens bij willen horen maar toch ook niet want de anderen zijn niet zoals jij, je eigen weg moeten maken etc. Hij was een hele complexe man en ik denk dat gedeeltes van zijn leven en karakter veel aansluiting vinden voor veel mensen. Voor iedereen zit er wel een stukje herkenning in. De stijl van Van Gogh is nog steeds niet helemaal mijn ding maar de gedachte er achter vind ik ontzettend fascinerend. In zijn portretten probeerde hij altijd het karakter van de persoon te tonen en daarom zien de meeste portretten er een beetje ‘gek’ uit. Bij de tentoonstelling probeerde ik dus een beetje uit te vogelen hoe hij die karakters dan naar voren liet komen, maar ik denk dat daar een hele studie voor nodig is. Maar alsnog is het een prachtige film die je zeker gezien moet hebben.

ZELFZORG | Vorige week zat ik nog in een gek Kerst/Oud en Nieuw ritme (lees veel te laat slapen) en daardoor was ik snel moe… Deze week hebben we dat weer aangepast door netjes op mijn normale tijden naar bed te gaan en dat doet wonderen. Wist ik natuurlijk al, maar soms vergeet ik dat nog wel eens. Ook heb ik mijn groenten en fruit intake flink verhoogd door de blender die ik voor mijn verjaardag kreeg en nu ontbijt ik met smoothies!

INNERLIJK REIZEN | Een ‘trucje’ dat ik een tijdje geleden had geleerd van Rebecca Campbell heb ik deze week vaker toegepast. Het is zo’n trucje dat je kent maar niet zo snel gebruikt tot je er behoefte aan hebt. Wanneer je onder de douche staat kan je vrij simpel je chakra’s schoonmaken door elk chakra eerst tegen de klok te draaien met je hand, dan met je handen trek je als het ware de rommel uit/van het chakra. Telkens als je er eentje hebt gehad kan je je hand schoonmaken onder de straal van de douche (dat vind ik het makkelijkste) voordat je doorgaat naar de volgende. Dat doe je voor alle 7 en als je klaar bent, ga je elk chakra weer af en draai je het met de klok mee. Simpel en ik voel me er ontzettend goed door (en ik onthoud dromen beter).

RITUELEN | Dat je van alles een ritueel kon maken, wist ik al. Maar toen ik goed moest nadenken over wat ik van de week gedaan had dat ‘telde’ als een ritueel kwam ik op iets heel geks: planten uitkiezen, in potten stoppen en in huis zetten. Op mijn verjaardag had ik een flink aantal planten gehad en een cadeaubon voor de Dille en Kamille, waar ik dus gisteren ook 3 planten vandaan heb gehaald. De hele week stond dus een beetje in het teken van plantjes en aarde. Zodra het lente wordt, moet ik denk ik maar een tuintje gaan aanleggen om dezelfde vibe vast te houden!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge