Wekelijkse inspiratie – Week 52

Ik houd erg van inspiratie op het gebied van spiritualiteit en slow living. Maar, ik heb er wel een voorwaarde aan hangen: sweet & simple. Makkelijk in een vol schema in te passen dus, maar zonder dat het aan betekenis inboet. Ik ben hier dus altijd naar op zoek en probeer graag dingen uit. Het leek mij daarom heel erg leuk om een wekelijks artikel online te zetten met hoe ik op een aantal gebieden dit heb toegepast. Om jou te inspireren en vooral te laten zien dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft.

We trappen af met de laatste week van 2017. Lekker overzichtelijk ook, de laatste week van het jaar gebruiken als eerste artikel in een nieuwe rubriek, haha!

SLOW LIVING | Wat voor mij echt een beetje slow living was deze week, was de realisatie dat ik eigenlijk heel erg houd van mijn rustige wandelingetjes naar werk. Op 2e kerstdag heb ik voor de grap een Pokemon Go account aangemaakt zodat ik met mijn vriend ook wat te doen had als hij weer eens een kant op rende of stil stond als we aan het wandelen waren. Toen ik dat woensdag zelf ging doen, werd ik na 2x helemaal gek. Met Pokemon Go ben je zo niet met je omgeving bezig en die dag voelde daardoor heel gehaast. Ik weet nog niet of ik de app ga verwijderen of het alleen voor gezamenlijke wandelingen houd (samen vs rust)… Alleen werkt het in ieder geval niet!

CREATIVITEIT | Weet je nog dat ik best fanatiek een Bullet Journal bij hield en dat ik daar ook weer mee stopte? Ik heb ‘m weer opnieuw leven in geblazen om te zorgen dat ik een maandoverzicht heb voor afspraken (het afkruizen van sportdagen is niet handig als je ook nog wat sociaal wilt neerzetten). En ik maakte ook meteen een schema voor het watergeven van de planten. Lekker low key. Maar wel een beetje creatief.

ZELFZORG | Ik had me deze week tussen mijn sportprogramma’s voorgenomen om flink door te sporten maar toen het eenmaal maandag was, was yoga het enige waar ik mezelf toe kon zetten. Met de dag is het wat moeilijker geworden om zelfs yoga te doen. Ik denk dat na een maand 5x per week sporten (30minuutjes per keer) mijn hoofd en lichaam er wel even genoeg van hadden. Dus ik doe nu dagelijks een paar zonnegroetjes en zorg ervoor dat ik goed rek en strek. Beetje yin yoga dus. Kan ik er 1 januari (vandaag dus) weer tegenaan!

INNERLIJK REIZEN | Ik heb vorige week de ‘Releasing Kit’ van The Circle (van The New Age Hipster) doorgewerkt om 2017 helemaal los te laten en fris te beginnen aan het nieuwe jaar te beginnen. In haar kits zit alles: journalling, meditatie, kaartenspread en soms ook een ritueel. De Facebook groep is wel wat ‘kalm’ maar dat vind ik niet zo’n probleem. Het is uiteraard een betaalde dienst maar met £11 vind ik het best een fijne prijs. (Nee dit is geen betaalde reclame, daar is Vix te cool voor haha!).

RITUELEN | Sinds ik met mijn vriend samen ben, laten wij op Oudejaarsavond een wensballon op met al onze wensen voor het komende jaar. Mijn vriend hecht er minder waarde aan dan ik, hij vindt het vooral leuk omdat ik het speciaal vind, maar samen is het toch een mooi momentje. Ik vond het dit jaar wel extra goed passen omdat ik dus net het oude jaar heel bewust had afgesloten om dan het nieuwe jaar extra te openen. Vorig jaar was het gewoon leuk om te doen, nu had het voor mij wat extra betekenis.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge